Liukuvoide? Mikä on oikea valinta?

Miksi liukuvoidetta käytetään ja mikä liukuvoide on juuri minulle se oikea?


Liukuvoide ja sen käyttö sopii kaikille. Itseasiassa sen käyttö tekee seksistä moninverroin miellyttävämpää, vaikka kostuminen olisikin riittävää. Liukuvoiteiden koostumus on nimenomaan tarkoitettu tekemään seksistä nautinnollisempaa. Toki niiden käyttö helpottaa limakalvojen kuivuudesta kärsiviä. Limakalvojen kuivuuteen vaikuttavia seikkoja ovat muun muassa erilaiset elämäntilanteet, sairaudet tai vaikkapa lääkitys.

Mikä olisi minulle se oikea liukuvoide?


Oikea liukuvoide ja sen valinta riippuu monista eri seikoista ja käyttötarkoituksesta. Anaaliseksissä liukuvoide on ensiarvoisen tärkeä. Anaaliseksiin tarkoitetut liukuvoiteet ovat tavanomaiseen liukuvoiteeseen verratuna yleensä hieman paksumpia viskositeettiltään, kun taas tavanomaiset liukuvoiteet ova vastaavasti hieman ohuempia. Anaaliseksiin tarkoitettuja liukuvoiteita voidaan luonnollisesti käyttää tavanomaisen liukuvoiteen tapaan ja toisinpäin. Mitää vaaraa tai haittaa ei siitä ole.

Liukuvoiteet voidaan jaotella käytännössä kolmeen eri ryhmään:
Mitä eroa vesipohjaisilla ja silikonipohjaisilla liukuvoiteilla on?

Vesipohjainen liukuvoide on täydellinen valinta seksilelujen kanssa käytettäväksi, anaaliseksiin tai yhdynnän aikana käytettäväksi. Vesipohjainen liukuvoide on helppo pestä pois pelkän veden avulla. Vesipohjaiset liukuvoiteet voivat sisältää myös herkullisia makuja, jotka tuovat upean lisän niiden käyttöön. Vesipohjainen liukuvoide on myös 100% turvallisia myös kondomin kanssa käytettäväksi. Suosituimpia vesipohjaisia liukuvoiteitamme ovat: ID Glide, Hot Lips®, Aquaglide, sekä Waterglide. Tutustu klikkaamalla tuotemerkin nimeä.

Silikonipohjainen liukuvoide on liukuominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään täysin omassa luokassaan. Ero vesipohjaiseen on, ettei silikoni haihdu, joten se ei menetä liukuominaisuuksiaan käytänössä ollenkaan käytön aikana. Silikonipohjaista liukuvoidetta voidaan käyttää yhdynnän aikaan sekä anaaliseksissä, jossa se onkin etevimmillään. Silikonipohjainen liukuvoide on helppo pestä käytön jälkeen pois normaalia pesuainetta apuna käyttäen. Myös silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat 100% kondomiystävällisiä. Emme suosittele silikonipohjaisten liukuvoiteiden käyttöä silikonista valmistettujen seksilelujen kanssa. Suosituimpia silikonipohjaisia liukuvoiteitamme ovat: ID Millenium, X-Man Silicone, sekä Girl-X silicone liukuvoiteet. Tutustu niihin klikkaamalla tuotteen nimeä.

Öljypohjainen liukuvoide sopii mainiosti käytettäväksi yhdynnän aikana, mutta sitä ei tule käyttää yhdessä kondomien kanssa, sillä se haurastuttaa ne nopeastikin. 

Ovatko makuliukuvoiteet turvallisia käyttää?

Kaikki myymämme makuliukuvoiteet ovat täysin turvallisia käyttää. Niiden maut ovat todella herkullisia ulottuen aina tutusta mansikan makuisesta liukuvoiteesta ihanan herkulliseen suklaaseen. Makuliukuvoiteen ei tule sisältää sokeria makeutusaineena, sillä se saattaa aiheuttaa hiivatulehduksia. Mitkään myymistämme makuliukuvoiteista eivät sisällä sokeria. Tutustu valikoimaan klikkaamalla tästä.